LUCIUS Q BARBECUE

Photos by Aaron Hildebrand

Type

  • Renovation

  • Addition

  • Adaptive Re-Use

  • Restaurant

Our Role

  • Architectural Design

  • Interior Design

  • Construction Administration

  • Conceptual Design


Project Details

This former mechanic shop across the street from the Broadway Square development has been converted into a new barbecue restaurant called Lucius Q. The plans included a wrap-around mezzanine, double-sided bar, and large garage doors that open out onto a back patio and the surrounding streets. The industrial aesthetic features steel and wood-clad walls, unfinished metal guardrails, polished concrete floors, exposed brick walls and roof structure, and a custom cut-log bar front that is a nod to the wood-fired BBQ pit. Custom wood and steel tables by Cincinnati Wood Collective and industrial light fixtures round out the design. This friendly neighborhood joint brings a refined-but-rustic appeal to this revitalized urban community.